Matcha grøn te er oprindeligt fra Kina, men kom til Japan omkring det 12. århundrede. I årevis blev Matcha grøn te brugt af samurai-krigere, der brugte det til at få et energiboost, inden de gik i krig. Zen-buddhistiske munke brugte også matcha-te, for dens evne til at øge årvågenhed i lange timers meditation. I dag har Matcha grøn te spredt sig over hele verden. Alle fra fitnessfreaks til atleter til almindelige mennesker har gjort Matcha grøn te til en del af deres morgenritual.   

For alle de sundhedsbevidste mennesker derude, kommer Matcha grøn te med fordele, som forskellige forskere har bekræftet. Alt fra forbedret koncentration og energiniveau til bedre sundhed i munden og i forhold til afføring. Matcha grøn te har alt hvad du behøver for at starte din dag og holde dig aktiv hele tiden.

Her er ti fordele ved denne kraftfulde grønne te, der langt overstiger din kaffe, te og andre drikkevarer!

1. Naturligt rensende

Matcha grøn te er tre gange mere potent end almindelig grøn te, og er fyldt med polyfenoler, EGCG og L-theanin – som alle hjælper med at skylle urenhederne ud af din krop og holder dig aktiv. Hvis du starter din morgen med en kop Matcha grøn te, er det den bedste måde at rense din krop på, både indefra og udefra. 

2. Hjælper dig med at styre din vægt

Forskningsundersøgelser har vist, at Matcha grøn te af høj kvalitet kan hjælpe dig med at forbrænde flere kalorier, mens du træner og øger dit samlede energiforbrug, hvilket igen fremskynder dit vægttab. 

At drikke Matcha te alene hjælper dig dog ikke med at tabe dig. Det fungerer for at give dig et ekstra skub, når det tages sammen med sunde måltider og en god træningsplan. Og når du udskifter din almindelige kaffe eller te med Matcha grøn te, skærer du ned på en stor mængde kalorier, hvilket hjælper dig med at holde øje med din vægt og forblive i form. 

3. Giver energi

Ren og premium-kvalitet Matcha grøn te indeholder to nøgleproteiner – L-theanin og theophyllin. Disse proteiner arbejder for at stimulere din hjernes alfabølger. Dette får dig til at føle dig energisk og opmærksom.

Effekten af disse proteiner sammen med koffein giver dig energi i 4-6 timer, så du kan optimere dit træningspotentiale og forbrænde flere kalorier, end du spiser. L-theanin øger også din koncentration og læringsevne. 

For at få mest muligt ud af Matcha grøn te skal du købe premium japansk Matchapulver. Hvis du er i tvivl om produktets renhed og styrke, kan du prøve dette topbedømte produkt https://www.weightworld.dk/derfor-er-te-sundt.html

4. Næringsrigt

1 tsk eller 2 gram premiumkvalitet, ren Matcha grøn te indeholder omkring 210 mg katekiner, 6 kalorier, 30 mg L-theanin, 70 mg aminosyrer, 200 mg polyphenoler, 60 mg koffein og 500 mg kostfibre sammen med vitaminerne A, C, B, E , calcium, magnesium, kalium, natrium og fosfor. 

5. Forbedrer humøret

Der er en positiv bivirkning ved at drikke Matcha grøn te! L-theaninen i matchapulver udløser udskillelsen af serotonin i din hjerne. Ligesom chokolade løfter dit humør og gør dig glad, forbedrer Matcha-te også dit humør. Det er også en meget sundere måde at ændre din sindstilstand, når du føler dig stresset eller ængstelig. 

6. Forbedrer immunforsvaret

Matcha grøn te indeholder katekiner, og disse katekiner fungerer som superhelte, når du udsættes for skadelige kemikalier, urenheder og forurenende stoffer. Katekiner styrker dit naturlige forsvar, så du kan holde dig i form og aktiv. Derudover er matcha grøn te også naturligt fyldt med vitaminer og mineraler, der giver din sundhed et stort boost.

7. Forbedrer koncentrationen

I modsætning til kaffe, der øger koncentrationen, men gør dig endnu mere træt efterfølgende, hjælper matcha grøn te dig med at holde fokus, og være rolig og afslappet på samme tid. Det forhindrer dig i at blive træt efter et koffeinboost. Så hvis du vil øge opmærksomheden og undgå træthed, skal du starte dagen med en kop matcha grøn te.

8. Godt for huden

Matcha grøn te er naturligt rensende, og med et regelmæssig tilskud får du en indre rensning af urenheder, og din hud får en strålende glød udefra. Matcha grøn te er også en ideel drink til dem med problemer med fedtet hud, da det hjælper med at reducere produktionen af overskydende olie.

Den høje koncentration af antioxidanter og polyphenoler der findes i matcha, gør den fremragende til direkte påføring på din hud i form af en beroligende og rensende maske. 

9. Forbedrer søvnkvaliteten

Matcha indeholder L-theanin, der er beroligende og afslappende for din hjerne. Hvis du drikker Matcha grøn te to gange om dagen i stedet for kaffe, kan det forbedre din søvnkvalitet og fungerer som en ideel løsning for dem, der har svært ved at falde i søvn.

10. Forbedrer mundens sundhed

Hvis du har problemer med dårlig ånde, skal du udskifte din almindelige te eller kaffe med matcha. Polyphenolerne i matcha vil kæmpe mod den dårlige lugt med en deodoriserende virkning. Matcha te er også godt for din mundhygiejne og hjælper med at forhindre huller i tænderne.

Hvis du ikke kan lide at drikke Matcha grøn te, kan du også bruge matchapulver til at lave nogle superlækre sunde opskrifter som matcha-latte, budding, muffins, cookies, power balls, cheesecakes, smoothies og kager! Det er en god tilføjelse til din afbalancerede og sunde kost, da den kan bruges i både snacks og drikkevarer. Og den mængde vitaminer, mineraler og gavnlige stoffer, som du får i hver servering, er simpelthen utrolig!

Summary
De ti største fordele ved at drikke Matcha grøn te hver morgen
Article Name
De ti største fordele ved at drikke Matcha grøn te hver morgen
Description
Matcha grøn te har været livsændrende for mange mennesker. Hvis du stadig ikke har skiftet din morgenkaffe ud med Matcha-te, er der ti gode grunde til at gøre det med det samme.
Author