Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Har du endelig fået overtalt dine forældre til, at du godt kan håndtere en hund? Eller skal I måske have en hund til hele familien? Foruden al træningen og opdragelsen, er det også vigtigt at hunden har visse ting. Disse ting er essentielle og hyggelige ting, som din nye hund kan have for sig selv.

Her kan du få et hurtigt overblik til alt det, du behøver at købe til din nye hund. Vi gennemgår ikke kun hvilke ting – det kan du nok godt selv gætte dig frem til – men også hvilke typer og materialer du skal gå efter, så du kan få en glad og sund hund. Selvom man burde tænke, at ting til hunde er designet og bygget til hunde, er der faktisk mange typer hundelegetøj og hundesenge, som ikke er velegnede til alle hunde. Derfor er det vigtigt, at du er fornuftig, når du leder efter hundelegetøj og andet til din hund, og ikke blot køber noget, fordi det er nuttet.

Legetøj til hunden skal være sjovt og lærerigt

Lad os tage den sjoveste først, nemlig legetøj. Hundelegetøj kan opdeles i to overordnede kategorier: Legetøj, som din hund leger med selv, og legetøj, som du og din hund kan lege med sammen. Der findes et hav af forhandlere af hundelegetøj, og derfor kan du naturligvis finde det i alle prisklasser. Det kan dog være værd at betale en ordentlig pris, så legetøjet rent faktisk også kan holde til noget.

Først og fremmest skal du vide, at der er forskel på hundelegetøj til hvalpe og hundelegetøj til voksne hunde. Forskellen ligger hovedsageligt i størrelse. Har du en lille hvalp, kan den ganske enkelt ikke bide rundt om en stor bold eller løfte på et tungt ben. Den anden vej rundt kan en stor hund risikere at sluge små bolde eller andre smådele. Vær derfor bevidst om hvor stort din hunds bid er, når du køber hundelegetøj. Desuden kan hunde i sjældne tilfælde være allergiske over for latex eller gummi. Du skal derfor holde øje med materialerne, som hundelegetøj er lavet af.

Har I have, er det også godt at have hundelegetøj, som kan bruges udenfor, eksempelvis frisbees eller bolde. Det absolut vigtigste element af legen er, at hunden stimuleres både fysisk og mentalt. Det er altid sjovt at løbe efter en bold, men det stimulerer ikke hjernen. Har du en understimuleret hund, har du en rastløs hund, som gør og bjæffer og ødelægger ting i hjemmet, så sørg for at købe aktiverende legetøj. Aktiverende legetøj er eksempelvis snusetæpper og hundelegetøj, hvor du kan putte guf indeni.

Hundeseng, hundeskåle og mere

Foruden hundelegetøj er det også vigtigt at få købt en seng eller pude, skåle til mad og vand, halsbånd, sele og en line til gåture. Hvis din hund er meget energisk på gåture, kan den trække i linen. Derfor er det bedre at sætte linen fast på en hundesele, som sidder rundt om brystkassen. Så risikerer du ikke, at hunden kvæler sig selv med halsbåndet. Især hvalpe har problemer med at trække, men det kan nemt fikses med opdragelse og leg med dens favorithundelegetøj til udendørs brug.