Franske negle

Bragt i samarbejde med Neglefeber.dk.

Du hørte helt rigtigt, 90’ernes stil er tilbage.

Og det er efterhånden ikke nogen nyhed, når det kommer til både tøjstil, makeup looks og boligindretning. For danskere er vilde med 90’er stilen og både scrunchies, tennissokker og hele joggingsæt er igen en del af modebilledet. Og sådan er det typisk med mode og trends. Enhver mode kommer gerne igen med nogle årtiers mellemrum, og neglemoden er ingen undtagelse. Derfor ser vi endnu engang, at franske negle er in, og næsten mere nu end tidligere.

Hører du til dem, der elsker franske negle og den hvide kant, som kan synes at give et sundt og frisk udtryk til dine fingernegle, så har du sikkert i tidernes morgen betalt mange penge for at få dem lavet på klinik og brugt både penge og transport på at få netop dette look til dine negle.

Og de franske negle var en klar favorit, når det gjaldt neglemode i 90’erne, hvor både kendisser, modeller og stil- ikoner typisk sås med den hvide kant på neglene, enten i tykkelse med den naturlige negls hvide linje eller gerne endnu tykkere endnu.

For dem med mere beskedne pengepunge var der imidlertid billigere alternativer på markedet, som også forsøgte at efterligne designet med franske negle. Løsningen blev at male undersiden af neglens kant hvid, og produktet bestod af en hvid blyantlignende pen, som desværre bare ikke holdt særligt længe.

Endeligt kunne man dengang, og til stadighed også idag, lave franske negle blot ved hjælp af lyserød, hvid og klar neglelak. Men ulempen ved denne metode er, at den kræver en meget rolig hånd for et godt resultat, og ønsker du lang holdbarhed, vil gele på neglene være en bedre løsning.

Sådan kommer du igang med gelenegle

Ønsker du at opnå de meget populære franske negle, som er overalt på sociale medier, er her en kort guide til alt, hvad du skal bruge og forskellige metoder til at skabe designet.

Først og fremmest skal du have fat i en UV/LED lampe til at kunne hærde din valgte gele. Du vil skulle bruge en Base coat og en Top coat til at starte og slutte af med og i alt 2 farver for at skabe farveforskellen på neglen. Franske negle består af 2 farver og én klar, og oftest kan det godt svare sig at købe et samlet kit, hvor du gerne får begge farver til en bedre pris.

Til selve den hvide kant, som kendetegner denne type negledesign, findes der flere metoder til at opnå looket.

Er du sikker på hånden, kan den hvide kant males på, men har du brug for lidt mere hjælp, så er der forskellige værktøjer, som kan lette processen lidt for dig.

Første værktøj er en Nail Art Sticker. Efter påførelse af gel på den negl, kan du vælge at afgrænse det område af neglen, som du ønsker skal være hvidt, med et buet Nail Art Sticker, så du lettere får en skarp kant og derfor ikke skal bekymre dig så meget om den perfekte afslutning ved kanten. Når den hvide farve er hærdet, tager du din Sticker af igen og forsegler med gel som det øverste lag.

Et andet værktøj, som kan hjælpe dig på vej, er en Stamper. Her er fremgangsmåden at den hvide gel placeres i midten af den bløde overflade på Stamperen, og den enkelte fingerspids trykkes/stampes forsigtigt ned i den hvide gel. På den måde påføres gelen næsten automatisk i en perfekt hvid streg hen over gelneglen. For nogle kan det være nødvendigt at dreje neglen en smule til hver side. Værktøjet kræver lidt øvelse, men når teknikken først er på plads, vælger mange ofte denne metode, fordi resultatet kan blive enormt flot. Igen skal neglen forsegles med en gel.

Baby Boomer

Det sidste værktøj er en smule anderledes og kommer faktisk af en nyfortolkning af det oprindelige design af franske negle. Denne gang har den franske negl ikke den typisk, tydeligt afmærkede kant fra sart lyserød til hvid, men mere en udtonet overgang, fra farve tll farve på neglen. Designet kaldes Baby Boomer og er blevet meget populært og efterspurgt de senere år. Der findes også forskellige metoder til Baby Boomer designet, men her er et forholdsvis simpel måde, hvorpå du kan opnå det nyere design af franske negle.

Den lyserøde gel påføres som før, men den hvide gel lægges først på enden af en Ombre Sponge, evt sammen med en smule lyserød, og så duppes enden mod spidsen af neglen let en smule frem og tilbage, indtil den udtonede udseende er opnået. Forsegl til sidst med klar Top Coat.

Føler du at negledesignet bliver for komprimeret fordi dine negle måske er en anelse for korte, er der mange muligheder for at forlænge dine negle. Du kan fx. bruge Gel Press On Tips til forlængelse, som er en kunstig negl i plast, der placeres ovenpå den naturlige negl, og på den måde få helt den længde du ønsker dig. Samtidigt har du også mulighed for frit at vælge, hvilken form du ønsker din negl skal have; oval, firkantet, mandelformet m.fl. og så er fremgangsmåden ellers den samme med gel, påførelsen af den hvide kant og et sidste lag til at afslutte.

Leg med designet

Der er uendelig mange muligheder og kombinationer, som kan klæde designet med franske negle rigtigt godt. Du kan vælge at tilføje glimmer i overgangen fra den lyserøde til den hvide, tilføje nogle enkelte rhinsten midt på neglen. Du kan også vælge at male en lille blomst eller et rødt hjerte for at bryde den meget afdæmpede udseende på neglene, det er kun op til dig, hvornår mere eller mindre er nok.

Så prøv dig frem med designet, og er du i tvivl, er der altid masser af hjælp at finde. Dette både i form af læringsuniverser online, inspiration på sociale medier og grupper for andre negle-entusiaster.