Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Der er noget utroligt personligt og særligt kraftfuldt ved en duft. Lugtesansen har magten til at genkalde minder og følelser i dufte på en måde, som vores andre sanser ikke kan. Det er ikke noget bedre end at få et kompliment for, at du dufter virkelig godt. Det skaber både den nødvendige selvtillid og giver en dejlig ro i kroppen efterfølgende.

Når det er sagt, kan duften være så intim, at det kan være vanskeligt at vælge en helt specifik duft. Vi giver dig her et forslag til, hvordan du vælger din yndlingsduft. Se mere her.

Vælg mellem 7 forskellige dufte

Vi har valgt at inddele parfumedufte i syv forskellige kategorier. Hvis du ved, hvilken type duft du kan lide, bliver det en lettere opgave at vælge din yndlingsduft.

  • Træduft
  • Citronduft
  • Gourmand-duft
  • Blomsterduft
  • Frugtig duft
  • Krydret duft

Herunder forklarer vi de syv dufttyper.

Duften af træ

Denne duft minder om en gåtur i en dyb og mørk egeskov, men den minder også om at sidde omkring et lejrbål. Træduften er kendetegnet ved at lugte af friskt udendørsliv, men de kan ærligt talt lugte ret surt. Hvis du kan lide lugten af våd asfalt, vil du sandsynligvis nyde godt af denne træagtige duft. Den er også særlig god til folk, der vandrer, tager på camping eller er til andre forskellige udendørsaktiviteter. Det kan også være til dem, der blot ønsker illusionen om, at de nyder at gøre disse ting.

Citrusduften

Citrusdufte er sprøde og rene, normalt kendetegnet ved noter af citron, grapefrugt, appelsin og bergamot. De er forfriskende ligesom en mousserende vin på en varm sommerdag.

Gourmand-duften

Gourmand duftstoffer er sandsynligvis den type af duft, der skiller vandene: Enten elsker du den, eller også hader du den. Det er, fordi de er søde. Nogle mennesker er bare ikke til søde dufte, mens andre vil have det meget bedre med den. Tænk på en duft, der dufter, ligesom når du dufter til toppen af en crème brûlée. Almindelige noter i denne duft inkluderer også vanilje, chokolade, brændt sukker og karamel.

Blomsterduft

Blomsterdufte er utvetydigt romantiske. De er flirtende og feminine og kan variere i intensitet.  Nogle blomsterdufte giver dig følelsen af at have en hel blomstermark foran dig, mens andre inkorporerer frugtagtige elementer for en glitrende, legende effekt.

Frugtigduft

Denne duft er en sammensætning af noter fra kirsebær, pære og vandmelon. De frugtagtige dufte er særligt stemningsfulde og gode til varme sommerdage. De kan være søde, men de bedste dufte bliver aldrig for søde at tage på. De kan variere meget – lige fra legende til sofistikerede, afhængigt af de andre toner, som de pågældende frugter er parret med.

Krydret

Krydrede dufte er en anelse lumre. En behagelig duft, der normalt har sensuelle noter af kardemomme, røgelse og peber. Dette er en parfume, man tager på, hvis man vil føle sig lidt mystisk overfor andre.

Vandduft

Denne duft fremkalder billeder af at drikke Limoncello på Sicilien ved siden af det stille hav eller læse en god bog på stranden. Vandparfumer er, som navnet antyder, kendetegnet ved noter af alt godt fra havet – det vil sige, alger, salt og frisk havluft.