Har du svært ved at finde troen på dig selv og dine evner, og er du ikke tilfreds med den, du ser, når du kigger dig selv i spejlet? Så skal du vide, at du langt fra er alene om det. Desuden skal du også vide, at det ikke behøves være sådan. Der er ingen tvivl om, at det kan være svært at styrke din selvsikkerhed, men der er alligevel et par ting, du kan gøre, hvis du ønsker at få det bedre med dig selv.

 

Tal positivt til dig selv

Kan du nikke genkendende til at tale dig selv ned, når tingene ikke går, som de skal? Det kan også være, du har tendens til at snakke grimt om dig selv, hvis dit hår eksempelvis ikke sidder, som det plejer. Uanset hvad, så er det en rigtig dårlig vane – særligt hvis du i forvejen døjer med dårlig selvtillid. I stedet bør du tale positivt til dig selv. Det kan du øve dig på ved at sige mindst én positiv ting til dig selv om dagen.

 

Investér i din hud

Uren hud er for mange årsagen til manglende selvtillid. Er det noget, du kan nikke genkendende til? Hvis du har mange akne ar eller knopper i ansigtet, så kan du heldigvis få hjælp til netop dette hos knapmd.dk. Derudover kan en god hudplejerutine og plejende ansigtsbehandlinger hjælpe dig med at genvinde din selvtillid ved at give dig gløden tilbage i ansigtet.

 

Sammenlign aldrig dig selv med andre

Sammenligner du dig selv med andre, når du går ned ad gaden? Det er umuligt ikke at spejle sig selv i andre, problemet opstår imidlertid, når vi ikke længere sammenligner os selv på et fair grundlag. Særligt sociale medier er grobund for sammenligning – også selvom man ikke kender personen bag skærmen. Et godt tip for øget selvsikkerhed er derfor at give mindre opmærksomhed til disse negative sammenligninger.

 

Fokusér på dine styrker

De fleste med lav selvsikkerhed har tendens til at tale sine evner ned og leve en tilbagetrukket tilværelse. Du kender måske til det med at fokusere lidt for meget på alt det, du ikke kan – fremfor alt det, du faktisk kan. En simpel ændring af dette tankemønster kan bidrage til bedre humør, øget selvsikkerhed og en evne til at optræde med en tro på dig selv.

 

Dit kropssprog betyder mere, end du tror

Står du tit med armene over kors eller hænderne stoppet ned i lommen? Mange af os har stået sådan i situationer, hvor der skal præsteres. Det kan for eksempel være i en eksamenssituation, hvor vi er nervøse og usikre på os selv. At stå således giver rigtig mange en tryghedsfølelse, men du udstråler imidlertid, at du er indelukket, uengageret og bestemt ikke selvsikker. Faktisk skal der ikke meget til for at fremstå selvsikker. Derfor er nøglen til et selvsikkert jeg først og fremmest at have et selvsikkert kropssprog, som viser alle, at du tror på dig selv.