Når det kommer til at indrette et teenagepigeværelse, er der ingen mangel på muligheder. Men et af de vigtigste elementer er at vælge de rigtige gardiner.

 

Ikke alene tilføjer de af stil og elegance, men de kan også give privatliv og blokere for lyset, når det er nødvendigt.

 

Så hvilke typer gardiner er populære blandt teenagepiger? Her tager vi et kig på nogle af de bedste valg.

 

Lysere farver giver en feminin følelse

Gardiner i lyse farver som lyserød, lilla eller pastelblå kan appellere til mange teenagepiger, da de skaber et blød og feminint look i indretningen.

 

Disse farver kan nemt passe ind i enhver teenage piges indretning, da disse farver typisk er harmoniske og derfor sjældent vil forstyrre den overordnede æstetik i værelset indretning.

 

Desuden vil de ikke dominere eller overskygge andre elementer i rummet, som mere livlige og kraftige farver ellers ville kan gøre det.

 

Forskellige teksturer skaber et elegant look

Gardiner med forskellige teksturer og materiale som fløjl, silke eller bomuld kan tilføje et ekstra lag elegance og stil til en teenagepiges værelse. Gardiner af denne type vil ikke kun få hendes værelse til at se mere luksuriøst ud, men vil også være behagelige at røre ved og dejlige at se på.

 

For dem, der ønsker noget mere unikt, kan mønstrede gardiner som blomsterprint eller geometriske former også være sjove og hyggelig tilføjelser!

 

Tylgardiner giver romantik

Tylgardiner giver et blødt og romantisk look, som mange teenagepiger nyder. De er normalt lavet af let stof, som er formet i et net, der tillader naturligt lys at trænge igennem, samtidig med at de gør det sværere for folk at kigge ind udefra.

 

Hvis din datter ønsker at holde sit soveværelsesvindue åbent på varme dage, men stadig ønsker at bevare en vis grad af privatlivets fred, så kan tylgardiner være perfekte til indretningen af hendes værelse.

 

Denne type af gardin kan altid med fordel kombineres med mere funktionelle gardiner såsom rullegardiner eller gardiner til mørklægning.

 

Hvor kan du købe gardiner til pigeværelset?

Mange vælger at købe gardiner hos de store bolighuset såsom Ikea eller Ilva. Dette kan være et ganske udmærket valg, for gardinerne fra disse bolighuse vil typisk være billige. De fremstilles også i standardmål, som passer til mange eksisterende vinduesmål på markedet.

Men hvad gør du, hvis vinduerne har særlige mål, eller hvis du søger noget meget mere luksuriøst, som du også kan bruge i rummets indretning, efter din datter er flyttet hjemmefra?

 

Hvis du sørger for at købe gardiner i god kvalitet, så kan du på sigt spare mange penge. Her kan det være en god idé at bruge nogle flere penge til start og så få noget, som bare er i bedre kvalitet.

 

I så fald kunne det give mening at tage kontakt til en professionel gardinvirksomhed og få besøg derhjemme af en gardinekspert, som kan rådgive og vejlede dig omkring det bedste valg af gardiner.

 

Uanset hvilken type gardin du vælger til din datters soveværelse, bør du altid huske på, at det skal afspejle hendes personlige smag og stil. Fra stofgardiner i lyse farver over mørklægningsgardiner til gardiner af tyl, så er der rige muligheder for at finde gode gardiner til indretningen.

 

Du kan også vælge at få besøg af en gardinekspert, som kan hjælpe dig med at finde den bedste løsning. Mulighederne er mange – held og lykke med projektet!