Tomatsuppe er verdens bedste suppe. Den er hurtig at lave … sådan da, den smager skønt, og så er den faktisk heller ikke specielt dyr at lave. Den kan spises med eller uden pasta og med eller uden brød til. Jeg kan nu bedst lide både at få pasta i og brød til.

tomatsuppe opskrift

Du kan selvfølgelig også købe tomatsuppe – på frost, som pulver eller i karton eller dåse, men laver du den selv, kan du selv bestemme styrken, og om der skal krydderier i.

Sådan laver du hjemmelavet tomatsuppe

Køb en termoflaske, varm suppen i mikroovnen, inden du skal ud ad døren om morgenen, og hæld den på termoflasken, så har du varm tomatsuppe til madpakken. Her får du i hvert fald opskriften på hjemmelavet tomatsuppe. Du kan evt. krydre den med tørret timian, oregano eller basilikum.

Det skal du bruge til 2 portioner

 • ½ – eller 1 lille – rød chilipeber
 • 1 rød peberfrugt
 • 1 fed hvidløg
 • 1 sjat olivenolie
 • ½ spsk. rødvinseddike eller anden eddike
 • 1 dåse flåede, hakkede tomater
 • 7½ dl vand
 • 1 grøntsagsbouillonterning
 • 125 g pasta – skruer, penne, hjul, ravioli (du ved de dér fyldte) eller hvad jeres favorit nu er. Mulighederne er mange
 • Parmesanost eller lignende fast ost, f.eks. en pose revet Gran Castelli, det er i hvert fald nok den billigste

Og så går vi i gang

 1. Skyl chilipeber og peberfrugt, fjern stok og kerner, og hak ”kødet” fint.
 2. Pil hvidløgsfeddet, og hak også det fint.
 3. Varm en smule olivenolie – sådan ca. 1-2 tsk. – i en gryde, og svits chilipeber og hvidløg i ca. 1 minut. Det skal ikke blive brunt, men bare sådan lidt … ja, svitset.
 4. Tilsæt rødvinseddike og peberfrugt, og lad det simre med i ca. 10 minutters tid ved lav varme og under låg.
 5. Hæld de flåede tomater i, og lad det hele simre i 15 minutter ved svag varme og under låg.
 6. Tilsæt vand og bouillonterning, kog op, kom pastaerne i, og lad det koge, til pastaerne har fået nok – tjek på emballagen.

Spis suppen varm med et drys revet ost på og evt. brød til.

Fif til chilipeber

Hvis du bare køber en rød chilipeber i supermarkedet, så er den sjældent vanvittig stærk, men køber du en pakke med blandede chilipebre, eller køber du på et marked eller hos en specielkøbmand, så kan der godt være nogle stærke imellem.

Styrken sidder ikke i kernerne, som mange tror, men i skillevæggene og i frøstolen – altså den med kernerne i. Så hvis du vil undgå, at suppen bliver for stærk, så er det de områder, du skal skære væk.

Den nemmeste måde at fjerne kernerne i en chilipeber på er ved først at rulle chilipeberen mellem dine håndflader, så går de løs og er lige til at ryste ud, når du har skåret enden med stilken/blomsten af. Herefter kan du skære den over på langs, og fjerne skillevægge og frøstol.

Husk at vaske fingre, inden du klør dig i øjne eller på læberne, ellers kan det godt svie mega meget.

Bliver suppen stærk, så husk, at det er mælk, der slukker den brændende fornemmelse – ikke vand, saft, øl eller noget andet.

Check også lige verdens bedste scoreret ud her: Chateaubriand opskrift.

Kilde: HurtigMums

Summary
Recipe Name
Tomatsuppe
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)