De her ting skal du vide inden din første gang

Skrevet af : Nanna Bramming

De her ting skal du vide inden du har sex første gang

Er du sikker på du er klar?

Det vigtigste at tænke over er, om du er helt sikker på du er klar til at have sex første gang. Man vil altid være nervøs, når det er ens første gang, men man kan mærke indeni, hvis man ikke er klar endnu. Hvis du kan mærke du kun gør det for at bevise noget for dig selv eller andre, eller du bare vil have det overstået. Eller måske er du slet ikke interesseret i at have sex med den person, du overvejer det med. Så er du formentlig ikke klar.
Man skal kun have sex, hvis man selv har lyst, og hvis man har lyst til den person, man gør det med. Det skal aldrig være for at bevise noget eller for at være ligesom alle andre, for så vil man kun blive skuffet bagefter. Du skal kun gøre det for dig selv, og hvis det er det, du virkelig har lyst til.
Det er også en god idé at sikre sig, du faktisk har lyst til den person, du gør det med. Det gør oplevelsen meget bedre for jeg begge to.

Tryghed

Det er vigtig for mange, at man føler sig tryg med den, man har sex med. Især første gang kan det føles vigtigt, da det er nyt for dig. Det er vigtigt, at man kan grine sammen og er trygge, hvis der nu sker noget akavet. Samtidig er det en bedre oplevelse, at gøre det med en man er tryg med, da man trods alt blotter sig og er nøgne sammen.

Prævention

Det er vigtigt at bruge kondom for at undgå både graviditet og kønssygdomme. Dette gælder også, hvis du er på p-piller, da de ikke beskytter mod kønssygdomme. Når først man er i et fast forhold, kan man snakke om at nøjes med p-piller, hvis begge to er blevet tjekket hos lægen og ikke fejler noget. Men kondom er vigtigt indtil, man når det stadie sammen.

Realistiske forventninger

Når det er din første gang, er det en god idé at have realistiske forventninger. Det betyder ikke, at din første gang ikke kan være en god oplevelse. Det kan det sagtens være, især hvis det er med en, du kan lide. Men der er gode chancer for, at det ikke bliver fantastisk, da i ikke har så meget erfaring. Jeg kan dog trøste dig med, at det kun bliver bedre med tiden. Men første gang kan være fantastisk på sin egen måde, da det er helt nyt og spændende.
Du skal altså bare ikke forvente, det er ligesom på film – sådan fungerer virkeligheden ikke uanset, hvor erfaren du er.

Brug piletasterne ← → til at komme frem og tilbage

Spread the love