Glemt din tampon for længe?

Er du en flittig bruger af tamponer, så ved du nok også at man skal skifte den seneste efter 8 timer eller når den er gennemvædet. ‘
I de dage, hvor menstruationen er kraftigst, så skal du nok skifte tamponen efter 3-6 timer (alt efter hvor kraftig den er).

Tamponer kan dog også sagtens bruges om natten, selvom du måske sover lidt mere end 8 timer. Du skal bare huske at skifte den lige inden, du går i seng, og skifte den så snart du står op!

Men hvad sker der så egentligt, hvis du kommer til at efterlade din tampon mere end 8 timer?

 1. TØR!
  Først og fremmest udtørre det din skede, hvis du ikke er i de dage, hvor du bløder mest. Det skyldes, at tamponen suger den fugt, der er i skeden, hvis ikke du bløder særlig meget.
 2. Infektion TSS
  Hvis ikke du har hørt om TSS Toksisk Shock Syndrom før, så er nu et godt tidspunkt! Det er en infektion/sygdom, der i værste tilfælde kan have en dødelig udgang. Infektionen opstår, hvis tamponen har siddet i skeden for længe, og der når at opbygge sig bakterier. Det er meget sjældent sygdom og opstår kun i sjældne tilfælde, hvis man efterlader den meget for længe.
 3. Lugt..
  Der kan danne sig bakterier i skeden, hvis tamponen sidder i for længe, hvilket godt kan begynde at lugte. Så husk at skifte den regelmæssigt.
 4. Gennembløder
  Det mest almindelige er, at du risikerer at bløde igennem, hvis tamponen har siddet i for længe. Det opdager du dog hurtigt selv..
  Begynder du f.eks. at få brun udflåd, så betyder det også at det er på tide du skifter din tampon.

Udover dette har du ikke meget at bekymre dig for, hvis du kommer til at efterlade den et par timer ekstra. Så længe du skifter den så snart, du kommer i tanke om det.