Oplever du også ømhed i brysterne? Læs med her :

Har du også oplevet at have ømme bryster men ikke helt vist hvorfor? Bare rolig – det er helt normalt! Alle piger og kvinder oplever at have ømme bryster en gang i mellem. Det er helt naturligt, og der er flere mulige forklaringer på, hvorfor du oplever det.
Vi har samlet et par mulige forklaringer på, hvorfor du oplever ømhed i brysterne. Men hvis du virkelig er i tvivl om der er noget galt, og det ikke bare er naturlig ømhed, så snak med din mor og evt. med lægen om det.

  1. Pubertet og menstruation
    Hvis du er kommet i puberteten kan det være en årsag i sig selv til at brysterne er ømme. Det skyldes, at brysterne vokser i hele puberteten, samtidig med at hormonerne i kroppen går amok.Mange piger oplever også, at det får ømme bryster omkring, når deres menstruation kommer. Dette skyldes hormonerne i kroppen, der går lidt amok. Det er helt normalt og ikke noget at bekymre sig over.
  2. Forkert undertøj
    Hvis du bruger den forkerte BH, og den derfor sidder for stramt eller masser brysterne, så kan det give ømhed. Du har BH’en på i mange timer i træk, så det er vigtigt, at den passer ordentligt. En måde at sikre det er ved at søge hjælp i en undertøjsforretning.
  3. Ømme muskler
    Hvis du har brugt dine brystmuskler ved f.eks. træning, så kan brysterne oftes føles ømme. Det skyldes at musklen bag brystet er øm. Det letteste måde at fikse dette, er ved at lade musklen slappe af og få ro.

Der er altså mange simple forklaringer på, hvorfor dine bryster føles ømme i perioder. Der er derved også simple løsninger på det. Tænk derfor over, hvad der kan have forårsaget ømhed i brysterne inden du går i panik. Men hvis du stadig er i tvivl, så snak med din mor, søster eller læge om det.