Hverdags tips til sundt hår!

Skrevet af : Leah Bramming

Få dit hår klippet regelmæssigt

Selvom det næsten gør ondt at se nogle centimeter falde, hvis du prøver at gro nogle lange lokker, så er det dog nødvendigt. Spidserne skal klippes regelmæssigt, for ikke at blive slidte og spaltede. Så smut forbi frisøren eller veninden, og giv afkald på et par centimeter for at få sundt og flot hår!

Vaske eller ikke vaske?

Vi har efterhånden hørt mere og mere om, at vi egentlig ikke bør vaske vores hår dagligt, hvis vi vil have sundt hår og hovedbund. Det afhænger dog ret meget af dit hår og din hverdag. Hvis du motionerer dagligt, så bør du vaske det efter træning, for at få snavs og sved ud. Ellers kan det være en god idé kun at vaske hver anden eller tredje dag. Hvis håret er tørt og ødelagt, kan det få gavn af de naturlige olier i din hovedbund!

Tør dit hår rigtigt

Dit hår har faktisk ikke godt af at blive “gnubbet” med håndklædet, da det slider på hårstråene. Du bør i stedet “omfavne” håret med håndklædet og lade det opsuge vandet, og så derefter lade det lufttørre.
Hvis du er vant til at bruge hårtørrer, og nægter at undvære den (selvom det er bedst for sundt hår, så er det altså svært!), så kan du godt stadig passe på dit hår. Find et apparat, hvor du kan indstille til en køligere funktion, og hold desuden god afstand til håret!

Brænder du håret af?

Det er ikke kun vores hårtørrer, der skal skrues ned for. En god investering for sundt hår er glatte/krølle-jern, som du kan indstille temperatur på. Som grundregel bør du gå efter at indstille til så lav temperatur, som du kan style håret med til hverdag.
Du bør heller ikke køre varmejern over samme stykke 2 gange! Hvis du helt kan undvære varme-apparater, er det selvfølgelig klart det sundeste for dit hår!

Hverdags produkter til håret

          

Matas (Lee),  Matas (Redken),   Matas (Elvital)

Hvis du skal bruge hårtørrer eller varmejern, så bør du helt klart bruge varmebeskyttende produkt også. Gerne et med flere gavnlige effekter, som fx giver fugt og pleje også.
Derudover er det om sommeren en god idé også at tænke på UV-beskyttelse, samt pleje efter at have svømmet i saltvand og klor.
Hvis du oplever problemer med hår og hovedbund generelt, kan du også overveje om dine badeprodukter ikke nødvendigvis gavner dit hår.

Rede vådt eller tørt hår?

Den her diskussion har fyldt en del i nogle år. Vores hår er egentlig skrøbeligt, når det er vådt, så derfor bør vi vel ikke rede det i den tilstand. Omvendt kan det give problemer med friktion og elektrisk hår, hvis vi reder det i tør tilstand!
Først og fremmest bør du tage udgangspunkt i dit hår eller de problemer du har, og så derefter føle dig frem til, hvad der fungerer bedst for dig. Et godt tip er dog at bruge Wetbrush eller Detangler børste til vådt hår. En bredtandet kam eller måske bare fingrene, vil nok være bedre til tørt hår. Husk en hår leave-in-conditioner inden, så dit hår nemmere glider gennem børsten, og som plejer og hjælper til at give dig blødt og sundt hår at se på.

Spis dig til sundt hår

 

Vores krop, hår og negle kan tit give udtryk for, om vi har det godt og indtager de rette ting. En varieret og sund kost har en masse beauty fordele, ud over at gavne vores helbred (hvilket ellers er nok grund i sig selv!). På Netdoktor kan du finde en oversigt over vitaminer og mineraler, som kroppen har brug for, og nogle af de fordele der er ved dem!
Håret har blandt andet brug for fisk og nødder for omega-3, og derudover også flere andre madvarer for at få protein, b-vitamin og jern, bare for at nævne nogle få.
Sund kost = Sundt hår!
Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal sammensætte din kost for at få det hele, kan du altid spørge din læge til råds 🙂

 

Skrevet af Leah Bramming

Brug piletasterne ← → til at komme frem og tilbage

Spread the love