Hjælp, vasker jeg mit hår rigtigt?

Skrevet af : Emma Bjerg

woman-portrait-girl-color-90754

At gå i bad og vaske hår, er ligeså normalt  som at gå på wc, eller at børste tænder. Men gør vi det nu allesammen rigtigt? Det er faktisk ikke så nemt som vi  går og tænker. Har du aldrig overvejet hvorfor dit hår bare føles renere, når det er frisøren der har vasket det? 

Af Emma Bjerg

Inden du går ind i burseren skal du ha lavet dine forberedelser. du skal frisere dit hår, både for at få lidt produkter ud, men også så det er nemmere at fordele shampooen.

Når du så står inde i bruseren, har du så nogenside kigge på shampooflasken, eller bruger du bare hvad der er? Er den til fint, tykt eller skadet hår? og passer det på din hår type? Ellers burde du få købt dig en til lige netop din hår type, for ja, der er altså forskel. Når du så til at tage det shampoo du skal bruge, er der også en særlig mængde der er bedst. Hvis du har det lidt dyre shampoo, der er købt hos frisøren, skal du som regel bruge en stor ært, hvis du har mellem langt hår.  Hvis du har shampoo fra eksempelvis Føtex, du ved de “billige” skal du  brugen  en 1,5-2 cm lang pølse, til mellem langt hår. Shampooen skal masseres stille og roligt ind i håret, uden at hakke neglede ind i hovedeskallen.

Næste step, er sjovt nok at skylde shampooen ud, det skal gøres med lunken vand. Imens man skylder skal man gramse håret op af. Herefter fordeles balsam i spidserne, og skyldes ud med koldt vand.

I stedet fot at tøre håret voldsomt med en håndklæde, som skader håret. Er det bedere bare at føntørre med koldt luft fra starten.

Spørgsmålet som de fleste svare forkert på: Hvor ofte skal hår vaskes? Svaret her er, hver 2. eller 3. dag

Brug piletasterne ← → til at komme frem og tilbage

Spread the love