Gode råde til ikke at forværre et skænderi

Skrevet af : Feby Usmaya Usman

Et skænderi lyder meget voldsomt, specielt hvis det er med personen, man elsker. Det der fører til et skænderi, er blandt andet når to personer er uenige eller ikke helt kommunikere på den måde, så den anden person også forstår.

I piger kender det sikkert alle sammen, os som pige overfortolker og overanalysere, vi overtænker og bliver meget let ked af det.

Men her er 3 gode råd til, hvordan man håndtere en konflikt:

  1. Ikke hæve stemmen
    Det kan være virkelig frustrerende, når man prøver at forklare og sige noget, men den anden personen enten afbryder eller ikke forstår. Man får lyst til at hæve stemmen. Men stop! Hæver du stemmen, hæver den anden også stemmen, og I ender med at stå og råbe ad hinanden, hvilket er meget ubehageligt, og det gør situationen værre.
  2. Synsvinkler
    Prøv at se tingene fra den anden synsvinkel også! Giver du dig lidt, så vil den anden person også give sig. Kan godt være, at I så stadig ikke er enige, men I kan så være enige om, at I er uenige, og i er ligesom også 2 mennesker, med 2 forskellige holdninger og meninger. Selvfølgelig kan I ikke være enig om alt!
  3. Vælg dine ord med omhu
    Pas på at du ikke står og ligger skylden på den anden person, eller står og decideret og beskylder ham. Så vil den anden person med det samme gå i forsvarsposition, og I vil ende med at beskylde hinanden, og intet godt vil komme ud af det.

Altid have i bagtanke, at I er to personer, som står og kommunikere, du er ikke tankelæser, og det er den anden person heller ikke. Vil du have, den anden person skal høre på dig, så skal du også høre på den anden person.

Brug piletasterne ← → til at komme frem og tilbage

Spread the love