Fortjener din kæreste dig virkelig?

Skrevet af : Nanna Bramming

1500912

Er din kæreste det hele værd?

Hvis du virkelig elsker et menneske, så kan det være svært at se, hvis der er noget i jeres forhold, der måske ikke er, som det burde være? Især hvis det er din kæreste og helt specielt, hvis det er din første kæreste.
Selv hvis du kan se, at der er noget galt i jeres forhold, så kan det stadig være svært – Specielt er det svært at være ærlig over for sig selv om, at man faktisk fortjener bedre uanset, hvor meget man elsker personen.
Der er selvfølgelig ingen mennesker, der er perfekte! Men der er bare bestemte ting, der ikke burde ske i et forhold, hvis det skal holde i den lange ende.

Det er især svært at være ærlig over for sig selv, hvis din kæreste nu er sød og dejlig resten af tiden. Men der er advarselstegn i et forhold som er vigtigt, at du tager højde for. Vigtigst af alt – skal du være afklaret med, at du fortjener at blive behandlet ordentligt!

Vi har lavet en liste over ting, du burde være opmærksom på i et forhold, hvis du ikke føler dig fair behandlet. Det er dog vigtigt at snakke med din kæreste om, hvordan du har det, før du reagerer for drastisk. Det er dog vigtigt, at du i et forhold føler dig elsket hver dag. Måske er i ikke lykkelige og glade hele dagen hver dag, men som Charlotte i Sex and the City ville sige, så er det vigtigt, at man hver dag føler sig lykkelig på et eller andet tidspunkt. I et forhold skal i gøre så hinanden føler sig selvsikker, elsket og tilpas – f.eks. gennem komplimenter, kærlighed og plads til hinanden.

Det første advarselstegn – Uopmærksom kæreste

Han virker måske uinteresseret, når du snakker til ham. F.eks. hvis du altid skal gentage alting for ham, eller du har svært ved at få hans opmærksomhed væk fra skærmen? I et forhold er det meningen i skal interessere jer for hinanden, og gide lytte til hinandens problemer. Det er jo meningen i skal være hinandens støtte og pauserum, hvor i kan slappe af og føle jer elsket. Dette er dog et problem, du kan prøve at snakke med ham om. Fortæl ham du føler, han nogen gange godt kan virke ligeglad og uopmærksom.

Det andet advarselstegn – Du er aldrig første prioritet

Det er et problem, hvis du oplever, at han altid aflyser jeres aftaler til fordel for noget andet. Hvis du aldrig føler, at han gør dig til første prioritet, så er det nok noget, du burde tale med ham om. For at få et forhold til at fungere er det vigtigt, at i sætter tid af til hinanden. Ellers ender i med at være ligeglade med hinanden. Selvfølgelig er det okay, at han aflyser en enkelt aftale, fordi han skal på arbejde eller se familie. Men det skal ikke være sådan, at i kun ses, når han har tid.

Det tredje advarselstegn – Selvtillids knæk

Han slår ned på dig psykisk, og fortæller dig hele tiden, at du tager fejl eller gør noget forkert? Eller han prøver at få dig til at ændre ting ved dig selv? Så er der bestemt et problem i jeres forhold! Det er meningen i skal styrke hinanden og styrke hinandens selvtillid ved tryghed og komplimenter.

Det fjerde advarselstegn – Han støtter dig ikke

Han støtter dig ikke i dine drømme og ønsker om fremtiden. Som kærester skal i støtte hinanden – noglegange også i skøre idéer. Han skal ikke gøre grin med dine drømme om fremtiden – men i stedet støtte dig!

Det femte advarselstegn – Ingen sikkerhed

Hvis han truer med at forlade dig, hver gang i skændes om noget, eller når du siger, du er utilfreds med noget ved jeres forhold – så dump ham. Det er ikke fair, at du skal gå og være bange for, at han forlader dig.

Hvis du oplever nogle af disse ting, så er det nok en god idé at tage en snak med kæresten om jeres forhold <3

Brug piletasterne ← → til at komme frem og tilbage

Spread the love