De bedste tricks mod bumser og uren hud

Skrevet af : Nanna Bramming

Slip for bumser og uren hud!

Vi kender det allesammen, når man vågner op til endnu en bums i det i forvejen pizza smurte ansigt. Det er super irriterende, men det er en kamp de fleste af os skal igennem. Hormonerne går amok, og teenageårene raser. Det betyder daglig kamp med bumser, olieret hud og store blackheads.
Vi kender det allesammen. Du er nød til at være tålmodig med de tricks, vi giver dig, for en ny bumsebehandling kan tage mellem 1,5-3 måneder før den viser resultater.

Spørgsmålet til en million er så, hvordan man behandler huden, så man kan slippe af med nogen af de her irriterende urenheder.
Vi har samlet nogle tips og tricks til at bekæmpe bumser og holde huden ren.

I sidste øjeblik

Står du og skal til fest, men har fået en kæmpe bums midt i panden for eksempel, så er det ikke noget, man bare kan skille sig af med. Men du kan stadig mindske skaden!
Alt du skal gøre er, at bruge en isterning. Pak den ind i et viskestykke og hold den på bumsen i lidt tid. Når hævelsen er faldet lidt, så kan nemmer dække dem med concealer.

På lang sigt

Fast ansigtsplejerutine

Det bedste man kan gøre for sin hud på lang og kort sigt er at have en fast ansigtsplejerutine. Sørg for at finde nogen produkter din hud fungere med, som ikke er for kraftige eller med for meget parfume og den slags.
Sørg for at behandle din hud med ansigtsrens 1-2 gange om dagen, så du får fjernet makeup rester o.s.v. Mindst en gang om ugen er en ansigtsscrub også en god idé, så du kan fjerne døde hudceller og snavs.
Vigtigst af alt skal du huske at fugtiggøre huden, så den ikke tørre ud.

Ordentlig kost / OMEGA 3

Det er vigtigt at spise sundt, hvis du gerne vil passe på din hud. Især vitaminer og omega 3 er vigtigt for din hud. Omega 3 hjælper specielt fordi det er anti-inflammatorisk og derved behandler inflammation i bumser o.s.v. Omega 3 får du bl.a. gennem fiskeolie, så altså enten ved at spise fisk eller tage et tilskud.

Zink

Et tilskud af zink sige at hjælpe mod slemme tilfælde af uren hud/ akne. Det er dog en god idé at tale med en læge først.
Ellers så øg indtaget af mad med zink i f.eks. fisk og forskellige frø.

Basiron

Basiron er en bumsecreme, som mange teenagere er glade for. Den virker super godt til at fjerne bumser, hvis man har et lidt slemmere tilfælde af akne/ uren hud. Cremen hæmmer bakterierne, der er skyld i bumserne.
Cremen kan købes på apoteket, men det er MEGET vigtigt at læse indlægssedlen, da det er en meget stærk behandling.

Brug piletasterne ← → til at komme frem og tilbage

Spread the love