5 gode grunde til at drikke vand

Skrevet af : Nanna Bramming

Water

Alle ved, hvor vigtigt og sundt det er at drikke nok vand i løbet af dagen. Selvom det frister at skifte et glas vand ud med f.eks. juice eller sodavand, så er det vigtigt for helbredet og humøret, at vi drikker omkring 1,5-2 liter vand om dagen. Te kan dog også tælle for et glas vand eller to. Ved hårdt arbejde eller træning er det en god idé at drikke endnu mere.

1. Træthed
Føler du dig ofte træt og sløv uden rigtig at vide hvorfor? Det kan skyldes dehydrering, hvis du ikke har fået drukket nok vand i løbet af dagen. Kroppen har brug for masser af vand for at holde sig i gang, og dehydrering kan derfor påvirke koncentrationsevnen. Drik 1 glas vand eller to og se om det hjælper på det.

2. Træning
Under træning har kroppen brug for ekstra væske, når man sveder, da det er kroppens måde at køle sig selv ned. Hvis man ikke drikker nok vand under træningen kan man dehydrere, og det reducerer også præstationsevnen med op til 20%.

3. Undgå problemer med maven
Når man drikker rigeligt med vand, så hjælper det kroppen til at fordøje maden og optage madens kostfibre bedre. Det kan forhindre bl.a. ondt i maven og forstoppelse.

4. Sund og rask
Det kan forhindre dig i at overspise. Hvis man drikker et glas vand inden hvert måltid, så hjælper det kroppen til ikke at spise mere, end den har brug for. Så slipper man for at føle sig overmæt og træt 🙂

5.Hovedpine?
Hvis du går og døjer med hovedpine og let svimmelhed, kan det godt nogengange skyldes dehydrering. Hovedpine og svimmelhed kan opstå, hvis man ikke har fået nok væske. Det er derfor vigtigt at drikke masser af vand i løbet af dagen.

Hovedpine og ondt i maven kan selvfølgelig også skyldes andre ting end mangel på væske. Så hvis det ikke hjælper at drikke vand, så kan det også være, du er ved blive lidt små syg eller måske ikke har sovet nok?

Brug piletasterne ← → til at komme frem og tilbage

Spread the love