Hører du til den gruppe af unge mennesker, der bruger meget tid på internettet? Hvad enten du bruger Snapchat til at snappe med dine venner, har en flot profil på Instagram eller chatter løs på Facebook, så bør du læse med her.

Din egen sikkerhed kan nemlig være i fare, hvis ikke du overholder en række huskeregler.

 

1. Tænk over, hvilke billeder du deler

Det er meget populært at dele billeder på internettet, og der findes mange forskellige apps, som gør det muligt. Det er dog vigtigt, at du tænker over, hvilke billeder du deler på internettet. Er det billeder af dig selv eller billeder af din hund? Tænk dig desuden godt om, inden du deler et billede, for når det først er delt, er det meget svært at slette fra internettet igen, selvom du sletter det på din profil.

Tænk derfor over, hvilke billeder du deler, og del aldrig upassende billeder af hverken dig selv eller andre.

 

2. Pas på dine personlige oplysninger

Når du bruger internettet, må du aldrig give dine personlige oplysninger til folk, som du ikke kender. Del eksempelvis aldrig din adresse, dine adgangskoder, din e-mail eller dit mobilnummer til fremmede.

 

På nogle hjemmesider efterspørger de nogle af dine personlige oplysninger. I sådanne tilfælde er det altid en god idé, at du spørger dine forældre til råds, inden du indtaster dine oplysninger. Vær altid på den sikre side, og del aldrig dine oplysninger, uden at du er helt sikker på, hvem du deler dem med. Har du lyst til at vide mere om, hvordan du bevarer din sikkerhed på internettet, kan du tjekke disse huskeregler hos netkablet. På denne side finder du nemlig en masse god information om børn og unges færden på internettet.

 

3. Det kan være ulovligt at downloade

Blandt unge mennesker er det meget populært at downloade forskellige programmer, musik og film, men faktisk kan dette være ulovligt. Sørg derfor altid for at være helt sikker på, at det er en lovlig side, du er ved at downloade fra, inden du gør det. Er du i tvivl om, hvorvidt det er lovligt, så lad hellere være end at tage chancen.

 

Du bør desuden overveje, om du ikke kan benytte dig af gratis musiktjenester som Spotify i stedet for at downloade sangene, som måske ikke er lovligt. Ifølge netkablet.dk bør man ikke hente filer, hvis man er i tvivl om afsenderens rettigheder. Det er nemlig én selv som ender med problemet, hvis det man henter ikke er lovligt.

 

Tag ovenstående huskeregler seriøst

Følger du ovenstående huskeregler, så bør du ikke være nervøs for at færdes på internettet. Det er dog utrolig vigtigt, at du tager reglerne seriøst, for ellers kan det have alvorlige konsekvenser for dig eller din familie. Deler du eksempelvis dine personlige oplysninger med andre, risikerer du at få hacket alle dine forskellige konti.

 

Vitaminic.dk skriver desuden at digital mobning er tiltagende, så sørg for at være med til at stoppe denne tendens!

 

Oplever du noget ubehageligt på internettet, så sørg desuden altid for at fortælle det til dine forældre. Der findes nemlig mange forskellige mennesker på internettet, og ikke alle vil dig det bedste.