Det bliver mere og mere populært at strikke. For mange er strikning en måde at koble af fra hverdagens stress samtidigt med, at det er en mulighed for at få nogle helt unikke striktrøjer og karklude til køkkenet. Har du aldrig prøvet at strikke før, kan det være svært at komme i gang med at slå masker op og læse opskrifter. Du kan sagtens lære at strikke alligevel, og i denne artikel kan du få nogle gode råd til hvordan.

Tag et kursus

En oplagt måde at lære at strikke på er ved at tage et strikke kursus. Har du aldrig prøvet at strikke før, er dette en god måde at komme igang på og lære for eksempel, hvordan man slår masker op og strikker ret og vrang. Har du styr på det basale, kan et strikkekursus hjælpe dig til at blive udfordret på lige præcis dit niveau og få taget hul på nogle lidt mere avancerede projekter, så du kan blive endnu bedre til at strikke. Har du svært ved at læse en opskrift, vælge det rette garn, eller er der nogle masker, som driller, kan du få kyndig vejledning og hjælp til at komme videre. 

Se videoer

Der er et stigende antal videoer på nettet, som viser for eksempel hvordan man slår masker op, strikker maskerne og generelt følger opskrifter. Vil du gerne lære at strikke, så find pinde og garn frem og se nogle videoer for nybegyndere, hvor du kan se, hvordan man gør. Det er en god måde at komme i gang på, og der findes videoer med alle slags teknikker og for alle niveauer. I starten vil du sikkert blive frustreret og synes, at det er svært, men lige pludselig kan du bruge strik til at koble af. 

Spørg i din omgangskreds

Spørg rundt i din omgangskreds, om der er nogle, der kan strikke, og om de vil hjælpe dig i gang, for eksempel din mormor eller din veninde. Udover, at du kan få hjælp til at komme i gang med at strikke, så er det også hyggeligt at sidde sammen med sine forskellige projekter. Det er en perfekt måde at få brugt tid samme med sine bedsteforældre eller en god veninde, man ikke har set i lang tid. Selvom du måske ikke kan komme i tanke om nogen, du kender, der strikker, er der flere og flere, som enten genoptager eller lærer at strikke.