Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Cara Delevingne blev kendt som model, men er i dag mindst lige så kendt for sit arbejde som skuespiller. Nu er hun også begyndt at lave musik.

Cara Delevingne er en engelsk skuespiller model, sanger og skuespiller. Hun har blandt andet gået catwalk for Burberry og lavet reklamer for H&M og Yves Saint Laurent. Som skuespiller har hun været med i film som Anna Karenina og Paper Town.

Cara Delevingne profil

Cara Jocelyn Delevingne blev født 12. august 1992 i Hammersmith i England. Begge hendes forældre kommer fra den engelske overklasse, og Cara voksede derfor op i et af de rigeste områder i hele verden, Belgravia i London.

Fulgte sin søster og blev model

Cara Delevingne har to ældre søstre, Chloe og Poppy, der også er model. Det var sådan, Cara kom ind i faget. Da hun var 17 år, skrev hun kontrakt med modelbureauet Storm Model Management og arbejdede for dem i flere år.

Allerede som 10-årig havde Cara Delevingne dog arbejdet som model første gang. Det var i en billedserie for den italienske udgave af Vogue.

Burberry gjorde Cara berømt

Det var dog først i 2011, da Cara Delevingne blev model for Burberry, at hun blev kendt i hele verden. Hun stod model for mærkets forår- og sommerkampagne for 2012. Det var billeder, der gik verden rundt. Cara Delevingne skulle blandt andet stå model sammen med den engelske skuespiller Eddie Redmayne.

Han fortæller, at chefdesigneren Christopher Bailey, der opdagede Cara Delevingne, gerne ville have nogle sjove billeder, hvor de to modeller fjollede rundt og lavede skæg med hinanden.

”Så det brugte vi et par dage på,” siger Eddie Redmayne.

Blev kåret til “Model of the Year” to gange

Burberry-kampagnen åbnede dørene for Cara Delevingne. De følgende år fik hun jobs hos en lang række store modehuse som Yves Saint Laurent, Chanel, Dolce & Gabana og Mulberry. Hun har også gået modeshows for en lang række af dem.

I 2012 og 2014 blev Cara Delevingne kåret til ”Model of the Year” af British Fashion Awards. Der var ingen, der var overraskede over, at hun vandt i 2012 – udover hende selv.

”Jeg var bange for, at de var kommet til at sige det forkerte navn, da de sagde, at jeg havde vundet,” har hun fortalt til DailyMail.

Fra model til film

I 2012, da Cara Delevingnes karriere begyndte at tage fart, fik hun sin første rolle i en film. Det var i Anna Karenina, hvor hun blandt andet spillede over for Keira Knightley.

Til premieren på filmen fortalte Cara Delevingne, at det faktisk altid havde været hendes drøm at være skuespiller, meget mere end det havde at være model.

Hun fortalte også, at hun ikke havde været bange for at spille over for de store stjerner, selvom de alle sammen var langt mere erfarne skuespillere. ”Faktisk fik jeg en del skuespiltips fra Keira Knightley,” fortalte Cara Delevingne til premieren.

Succes i første større filmrolle

Cara Delevingnes første filmrolle førte til flere mindre roller på tv og til, at hun lagde stemme til en karakter i et computerspil.

I 2014 spillede hun med i Face of an Angel, hvor hun havde sin første større rolle. Anmelderne var ikke så vilde med filmen overordnet, men kunne rigtig godt lide Caras præstation i den.

”Cara Delevingne beviser, at hun kan spille skuespil. Hun er sød og legesyg og bringer en vitalitet til filmen, som den ellers mangler,” skrev avisen The Metro.

Gode anmeldelser og succes blandt publikum

Siden har Cara Delevingne været med i en række andre film. Det er blandt andet Paper Town fra 2015 og Suicide Squad fra 2016. Begge film fik en middel til dårlig modtagelse af anmelderne. Generelt fik Cara Delevingne dog gode anmeldelser for filmene, der også blev en stor succes blandt publikum.

I filmen Valerian and the City of a Thousand Planets, der havde premiere i juli 2017, spiller Cara Delevingne over for blandt andet sangeren Rihanna. Filmen fik meget blandede anmeldelser. Avisen The Telegraph var dog vild med Cara og skrev, at hun var ”en mindre åbenbaring” i filmen.

Skulle have en trekant med produceren for at få en rolle

I efteråret 2017 fortalte flere kvindelige skuespillere, at den amerikanske filmproducer Harvey Weinstein havde antastet dem seksuelt. Cara Delevingne fortalte i den forbindelse, at Harvey Weinstein havde prøvet at kysse hende, da de talte om, at hun skulle have en rolle i en af hans film. Han havde senere sagt, at hun ville få en rolle, hvis hun gik med til at have en trekant med ham og en anden kvinde.

Det afslog Cara Delevingne. Selvom Harvey Weinstein skulle have sagt, at hun så aldrig ville komme til at arbejde i Hollywood, er det dog lykkedes for hende alligevel.

Sangkarrieren er ikke rigtig kommet i gang endnu

Udover at være en dygtig model og kunne spille skuespil, er Cara Delevingne også god til at synge og spille guitar. I 2012 blev hun tilbudt en pladekontrakt. Den sagde hun dog nej til, fordi pladeselskabet ville ændre hendes navn, når pladen skulle udgives.

Cara Delevingne har været med i flere musikvideoer, og har blandt andet lavet et nummer til Valerian and the City of a Thousand Planets.

Mange rygter om kærester

Der findes mange rygter om, hvem Cara Delevingne har datet. Der er dog ikke særlig mange af rygterne, der er blevet bekræftet. Et af de mest berømte rygter er, at hun har været sammen med Harry Styles fra One Direction i 2012. Der er ingen tvivl om, at de to kender hinanden, men Harry Styles har hele tiden afvist, at de var kærester.

I 2014 var Cara Delevingne kærester med den amerikanske skuespiller Michelle Rodriguez. Cara har altid været meget åben om, at hun er biseksuel. De to var sammen i seks måneder, før de gik hver til sit.

Kærlighedssange måske dedikeret til Cara

Fra december 2014 til september 2016 var Cara Delevingne kærester med den amerikanske musiker St. Vincent. Selvom de nu har slået op, er der meget spekulation om, at nogle af sangene på St. Vincents nye album er skrevet til Cara.

Selv har St. Vincent sagt: ”Cara var en vigtig del af mit liv, og jeg kan kun skrive om det, som jeg ved noget om”.

Læs Caras bog og se hendes film

I starten af oktober 2017 udgav Cara Delevingne bogen Mirror Mirror. Den handler om en gruppe teenagere, der bliver tvunget til at konfrontere deres dybeste hemmeligheder, da de begynder at forsvinde en efter en.

Hvis du ikke har fået set Paper Town og Valerian and the City of a Thousand Planets, kan du nemt finde dem på nettet.

Musikvideo til filmsoundtrack

Cara Delevingne indspillede en sang til filmen Valerian and the City of a Thousand Planets. Hun har lavet en selvstændig musikvideo til filmen, som du kan se her.

I filmen spiller Cara en agent, der kan rejse gennem tid og rum med sin partner Valerian. De to kendes nok bedst fra den ikoniske tegneserie Linda & Valentin på dansk. Serien har blandt andet været en stor inspirationskilde for mange andre science fiction-tegneserier, samt for George Lucas og hans Star Wars-univers – både når det gælder de mange forskellige, fremmedartede racer og rumskibet Tusindårsfalken. Få en forsmag på filmen i traileren her:

Vigtigt at tale om mentale problemer

Cara Delevingne har som ung lidt af depression og mener, at det er meget vigtigt at tale om det, så man kan bryde tabuet om psykiske sygdomme. I denne video deltager hun i et talkshow, hvor hun fortæller om sine egne mentale problemer.

Se også vores andre biografier af kvindelige kendisser som for eksempel Blake Lively, Jennifer Lawrence og Jennifer Aniston her.