>>> Foto: Unsplash // Sam Manns

Aahh, det er endelig fredag. Klokken har ringet ud, du har fri fra skole eller er måske på vej hjem fra arbejde, og i aften står den bare på hygge med dine bedste veninder. Det er altid smadderhyggeligt og sjovt, men i dag er det dig, der skal stå for hyggen. Der er mange ting, der skal tages højde for, når en hyggelig aften skal planlægges, og hvis du er lidt i tvivl om, hvad du nu skal finde på så fortvivl ikke – læs i stedet videre! Her får du nemlig de allerbedste tips til en dejlig aften i hyggens tegn med dine yndlingspiger.

Lav jeres yndlingsretter

Det er så hyggeligt at lave mad sammen. Sæt noget god musik på og dans og syng jeres vej gennem en lækker opskrift. I kan lave en af jeres yndlingsretter, som I i forvejen kender godt, eller I kan kaste jer ud i noget helt nyt. I kan for eksempel prøve en lækker vegetarisk lasagne sprængfyldt med grøntsager med en god salat til. Eller hvad med et par skønne, hjemmelavede pizzaer med alt det, I godt kan lide ovenpå? Alle kan få lov til at lave deres helt egen, skræddersyede pizza med lige præcis det fyld, de allerbedst kan lide. I kan også lave en dampende varm omgang nachos med en lækker, cremet guacamole, masser af smeltet ost og knasende sprøde chips eller måske prøve kræfter med en spændende asiatisk ret som for eksempel pad kee mao, som både er simpel at lave og fuld af smag. Kun fantasien sætter grænser!

Lav den perfekte mocktail

Mens maden er i ovnen eller simrer på komfuret, kan I benytte tiden til at mikse et par lækre, kølige drinks. Man kan lave rigtig mange skønne drinks sans alcool (det vil sige, at de er alkoholfrie). Prøv for eksempel en virgin mojito med forfriskende lime, klappet mynte, og brusende Sprite eller måske en virgin cosmopolitan – en mocktail som om noget er perfekt til en hyggeaften med pigerne. Der skal ofte ikke så mange ingredienser til at lave en lækker mocktail, og man kommer langt med nogle høje glas, en god håndfuld isterninger, boblende sodavand, lækre bær og rigeligt med citron og lime.

Den perfekte playliste

Der skal nogle toner ud i luften, mens I danser rundt i køkkenet og mikser drinks og laver lækker mad. Kreér den perfekte playliste på Spotify med alle jeres yndlingssange og husk at inkludere pumpende powersange som Beyonces ”Run the World”, ”Hollaback Girl” af Gwen Stefani, og Shania Twains ”Man, I feel like a Woman!” – og selvfølgelig alt hvad der nogensinde er blevet lavet af Adele.

Underholdningen

Den klassiske er jo en (eller flere) god(e) film. Find nogle gode klassikere, som I har lyst til at se – det kan både være romantiske komedier eller måske nogle film, der giver lidt stof til eftertanke, og som kan sætte gang i diskussionerne. Vi har her samlet en liste med film, der har lidt punch, og som måske ikke ligger lige til højrebenet, men som bestemt er værd at se (eller gense). Men hey, I kan også finde de gode gamle brætspil frem give jer i kast med et spil Monopoly eller Cluedo – eller hvad med at teste jeres viden med en omgang Trivial Pursuit eller Bezzerwisser og se, hvem der har mest styr på sin paratviden? Vidste du for eksempel, at det at kaste med terninger stammer helt tilbage fra det gamle Rom og Julius Cæsar?

Vær åbne

I er allerede bedste veninder, og det er der sikkert flere gode grunde til, men glem ikke at det er vigtigt at huske på altid at være åbne. Grin sammen, snak sammen om de irriterende små søskende, den ekskæreste der lige har knust et hjerte, eller den matematikopgave der driller lidt. Veninder er der til at læne sig op ad og dele de gode ting i livet, men også de svære ting. Spørg ind til hinanden og vær opmærksomme på, hvad der sker i de andres liv. Det kan til tider være svært at være teenager, så husk at lytte og åbn selv op, hvis der er noget du har brug for at få luftet.

Ha’ en fantastisk aften!

>>> Foto: Unsplash // Levi Guzman