Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Præferencer og smag ændrer sig over år, og det gør de selvfølgelig også ved dig. Det gælder både ved mad såvel som tøj. I denne artikel vil det handle om tøj, og hvad du kan gøre, når du er træt af dit klædeskab, og det som den indeholder. 

Tid til nyt

Når du kan mærke, at de ting du har i din garderobe, ikke længere er noget, der tiltaler dig, er det ved at være på tide, at du skifter ud og køber nyt. Det kan være dyrt at skulle skifte et helt klædeskab ud, men der findes heldigvis flere løsninger hertil. Du kan først og fremmest vælge at låne penge, hvis du er over 18 år. Lån 10.000 kr her, eller mindre alt efter hvad du har brug for. Noget andet du kan gøre, er at vælge at købe brugt tøj. Ved at købe brugt tøj, sparer du penge, hjælper miljøet, og du hjælper med at få ryddet ud hos nogle andre. En tredje ting du kan gøre, er at sælge ud af dit gamle tøj. Du kan sjældent få mange penge for det, alt efter stand, mærke og trends, men du kan få lidt, som kan hjælpe dig til at finansiere det nye tøj, som du snart skal købe.

Behold kun det som du bruger

Rigtig mange unge piger har et klædeskab, hvor du måske kun bruger halvdelen af tøjet. Flere ting har måske endda stadig et prismærke siddende i. Der er ingen grund til, at du beholder tøj, som du ikke længere bruger. Det som du ikke bruger, kan du som foreslået ovenfor vælge at sælge, eller du kan give det til genbrug. 

Måden hvorpå du bedst får sorteret ud, er ved at gå alt dit tøj igennem. Alt det, som du ikke har brugt det sidste halve år – med sæsonen in mente – bør du lægge til side og komme af med på den ene eller anden måde. Hvis der er noget, som du ikke har brugt længe, men ikke har lyst til at smide ud, så lav en aftale med dig selv om, at den lige får tre måneder mere. Hvis ikke du får brugt det pågældende stykke tøj mindst én gang eller mere i løbet af disse måneder, ryger det ud. Det kan nogle gange være svært at skille sig af med gammel tøj, men det er bedre at give det videre til nogle, som vil bruge det, i stedet for at lade det blive hængende i klædeskabet hos dig, hvor det ikke bliver brugt. 

Du kan eventuelt lave det til en udfordring at bruge noget af det tøj, som du ikke har brugt i 100 år. Du kan blandt andet vælge, at du kun må gå i tøj, som du ikke plejer at bruge i en hel uge. På den måde finder du hurtigt ud af, hvad der kan få nyt liv, og hvad der skal videre. 

Tænk over sammensætninger når du shopper

Når du shopper nyt tøj, skal du selvfølgelig gå efter tøj, som passer til den stil, som du gerne vil have. Der er ikke noget, der er forkerte, men det er en god ide at lave nogle regler, til når du shopper nyt. Inden du lægger noget i indkøbskurven, skal du have en klar ide om, hvad den pågældende ting kan passe sammen med hjemme i dit klædeskab. Hvis du ikke har noget, som passer dertil, skal du enten købe noget, som du kan bruge tøjet sammen med, eller du skal lade være med at købe det. Ved at gøre dette, undgår du et klædeskab, der er fyldt med tøj, som stadig har et prismærke siddende i et halv år efter købet. Hvis du skulle købe noget, der ikke passer dig alligevel, er det desuden vigtigt, at du bytter det eller får refunderet pengene.