Græske frikadeller

græske frikadeller
Skrevet af : girlzonly

Græske frikadeller eller på græsk Keftedes. Har du en ugentlig maddag og føler dig klar til at prøve at lave noget andet end den sædvanlig spaghetti og kødsovs, lasagne, hakkebøffer eller frikadeller, så er græske frikadeller en god variant.

Det er ikke specielt svært at lave græske frikadeller, der bliver ikke brugt ret mange ingredienser, de er hurtige at lave, og så behøver du ikke at skrælle kartofler, for til græske frikadeller kan I spise salat – f.eks. tomatsalat, eller en anden salat – og tzatziki.

græske frikadeller

Billedet lånt fra HurtigMums opskrift på græske frikadeller  – som du kan finde her.

Tomatsalat er nemt at lave, og tzatziki kan du købe færdiglavet, hvis du ikke gider kaste dig ud i at lave det selv.

Hvordan laver man græske frikadeller?

Græske frikadeller laves af hakket oksekød, hakket lammekød eller en blanding i stedet for, som danske frikadeller, af hakket flæskekød eller en blanding af hakket flæsk og kalv.

Det skal du bruge til græske frikadeller til 4 personer

  • 1 løg
  • 75 g fetaost eller salatost
  • 500 g hakket oksekød, hakket lammekød eller en blanding, f.eks. fifty-fifty
  • 1 æg
  • 1 fed hvidløg
  • 10 store mynteblade – mynte kan du finde i større supermarkeders grøntafdeling
  • 1 lille bdt. persille
  • Olie til stegning, f.eks. kokosolie smager godt, men almindelig olie – solsikke-, raps- eller olivenolie – kan også sagtens bruges
  • Salt og peber

Sådan laver man græske frikadeller

  1. Pil løget, og hak det fint.
  2. Skær fetaosten i mindre stykker, eller smuldr den med en gaffel.
  3. Skyl, og hak mynte og persille.
  4. Bland det hakkede kød med fetaost, løg, æg, presset hvidløg, mynte og persille, og rør det hele grundigt sammen. Krydr med salt og peber.
  5. Varm olien op på en pande ved høj varme, og skru lidt – et trin eller to – ned.
  6. Form farsen med en ske – tag evt. en hånd til hjælp – til runde frikadeller, og steg dem i den varme olie, til de er gennemstegte. Vend et par gange undervejs. De skal have ca. 4-5 minutter på hver side.

Tip: Du kan lave miniature græske frikadeller ved at bruge en te- eller dessertske til at forme frikadellerne med. De skal så kun have 3-4 minutter på hver side.

Tomatsalat

Du kan hurtigt bikse en tomatsalat sammen. Gør det eventuelt, før du går i gang med frikadellerne. Tomatsalat bliver kun bedre af at trække.

Ingredienser til tomatsalat

  • ½ kg tomater
  • 1 stort rødløg
  • 1 lille bdt. basilikum
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. vin- eller balsamicoeddike
  • Lidt sukker
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skyl tomaterne, skær dem i tykke skiver, og fjern blomsten.
  2. Pil løget, og skær det i ringe.
  3. Skyl, og hak basilikum – gem evt. lidt til pynt.
  4. Læg tomater og rødløg taglagt i et fad, og drys med salt og peber og basilikum.
  5. Pisk olie og eddike sammen, smag det til med sukker, salt og peber – husk der er salt og peber på tomaterne – og hæld det over.
  6. Lad tomatsalaten trække, til frikadellerne er færdige.

God arbejdslyst!

Check også vores topscore opskrift på chateaubriand her!

Brug piletasterne ← → til at komme frem og tilbage