Filmanmeldelse: Dunkirk- Hvordan Nolan tackler historiske genre.

Skrevet af : Qiongyin Zhang

Christopher Nolan- ikke et fremmed navn for mange filmelskere. Med den innovative fortællings-metode i “Memento”, hjerneforbløffende  “Inception” og “The prestige” har han taget verden med storm. Han elsker at snyde os, lege med vores hjerne, øjne og logik. Hans film er hvad man kalder “mind-blowing”.  Nu er Nolan tilbage med sin nyeste og første krigsfilm som omhandler evakuering i Dunkirk under 2. verdenskrig.

Metode 1: Tre forskellige tider

En time

En dag

Et uge

Filmen fortælles i tre forskellige tider, som krydser hinanden. En time på luften, en dag på havet og en uge på landet. Det er en smule forvirrende at tolke i starten, men som vores movie God Nolan tackler det, giver han os gode tid til at vænne os, da filmen blev fortalt i en langsom tempo. Længere inde i filmen kan der mærkes, at der ikke decideret er en hovedperson, vi følger forskellige personer i forskellige tider. Det medfører, at vi ikke rigtig kan placere os ind i filmen og lære en rolle at kende.

Metode 2: Lækre fyre

I har sikkert hørt, at Harry Styles har fået en vigtig rolle i Dunkirk. Men udover Styles, er der MANGE andre cute fyre. Vi ved jo godt, at Nolan er god til det med at cast mandroller.

Harry Styles som Alex

Tom Hardy som Farrier

Cillian Murphy

Fionn Whitehead som Tommy

Barry Keoghan

Jack Lowden som Collins

 (Redaktionens yndlings)

 

Metode 3: Less is more (få dialoger skaber intensitet)

En ting vi helt klart lægger mærke til i filmen er de få dialoger mellem personerne. Det skaber på en måde en kontrast mellem den kaotiske og håbløse situation under den tid, men på andre måder skaber de få dialoger helt klart intensitet, som man kan mærke under hele filmen.

Christopher Nolan har igen bragt os en super film, som er værd at se. Et par tips vi gerne ville give jer inden I tager ind og ser filmen er: brug lidt tid på at læse om Dunkirk evakueringen under 2. Verdenskrig.

Se traileren her:

 

 

Brug piletasterne ← → til at komme frem og tilbage