Filmanmeldelse: Boyhood – 12 års projekt

Skrevet af : Qiongyin Zhang

Fra 6 til 18. Fra dreng til mand. En ny masterpiece instruerede af Richard Linklater, som optog filmen “Boyhood” over 12 år. Altid har Linklater været vild med at eksperimentere med tid, hvordan tiden påvirker filmens indhold og mening. Det kan allerede ses i hans andre klassikere “Before Sunrise”, “Before Sunset” og “Before Midnight, hvor hovedpersonerne kun mødes i en dag, og der gik 9 år mellem optagelsen af hver film.

Hvad handler “Boyhood” om?

Filmen strækker sig over 12 år. Altså 12 år i realtid. Vi følger drengen Mason fra da han var 6 år til han bliver 18. Vi følger desuden også hans familie, som for eksempel hans søster, mor og far, hvordan de påvirker Masons opvækst og formulerer Mason til som den han er. Faderen er spillet af Ethan Hawke, som også spiller hovedrollen i “Before Sunrise” trilogien. Mason spilles af Ellar Coltrane- en super talentfuld og mystisk dreng.

Så… Hvorfor vil vi anbefale den film?

Blandt andet fordi den super cute Ethan Hawke. Vi forelskede os i ham efter “Before Sunrise” trilogien, hvor han spillede den max romantiske Jesse. Vi elskede kemien mellem Jesse og Celine, som blev spillet af Julie Delpy.

Men den største grund er, at vi tror på alle kan på en eller anden måde identificere sig med Mason. Vi følger ikke kun hans hverdag, men også kærligheds livet, puberteten, selv-identifikation. Mason, ligesom alle os andre, prøver at finde sig selv, hvem han er og hvad han vil? Det er jo de spørgsmål som vi alle støder på hen over vores teenagerliv.

Filmen vises i en super god og relevant tempo. Den er overhovedet ikke cliche, og den skiller sig meget fra de typiske amerikanske coming of age filmene. “Boyhood” er så tæt på vores hverdag og tæt på os, at man under filmen vil tænke “det her er så meget mig” eller “det har jeg sgu også oplevet/følt”.

Så er det bare i gang med at finde filmen! Richard Linklater har aldrig skuffet os med sine talenter. 

Brug piletasterne ← → til at komme frem og tilbage

Spread the love