Film mangfoldighed: 5 sydkoreanske film

Skrevet af : Qiongyin Zhang

GirlzOnly anbefaler 5 sydkoreanske film! Efter premieren af “Okja” er hele verden blevet mega interesseret i film instruereret af sydkoreansk instruktør. Her har vi samlet 5 super gode og tankevækkende film, som du skal se i denne måned!

“Okja” (2017)

“Okja” er den anden film af Bon Joon Ho, hvor han samarbejder med de største Hollywood stjerner som Jake Gyllenhaal, Tilda Swinton og Lily Collins. Filmen handler om mutation af dyrarter som i filmen er den kæmpe gris kaldt Okja. I filmen følger vi Okja, opdrætteren/familien Mija, en gruppe mennesker fra en dyr beskyttelses-organisation og de onde kræfter der står bag dyr mutationen. Obs: man får en stor trang til at blive vegetar efter at have set filmen!

“Memories of murder” (2003)

“Memories of murder” er en film baseret på virkelige hændelser, som handler om den første seriemorder i Koreas historie. Vi følger to detektiver, som prøver at løse sagen og finde den, der står bag. Filmen er meget dyster og håbløs, desuden får vi også et indblik i det generalle historie af Sydkorea. Filmen har modtaget en hel del ros og har taget verden med storm.

“Silenced” (2011)

En ny lærer starter sin karreer i en speciel skole for stumme og døve børn. I starten møder han en kvinde fra en menneskerettighedsorganisation, som senere bliver en vigtig hjælper af læreren. De første par dage i skole, fornemmer den nye lærer allerede en dyster og underlig stemning mellem børnene og lærerne. Han støder ind i lærer der slår en stum dreng og skolelederen, der prøver at voldtage en døv pige. Dag efter dag finder han flere syge og forfærdelige ting, som sker i skolen. Mange lærer og voksne udnytter børnene til at lave ulovlig ting, da de ikke kan høre eller tale, kunne de ikke gør andet end at være lydig.

Filmen er baseret så en sand historie, som i virkeligheden skete i Sydkorea. Det er en hjertesmertende og tankevækkende film, som bl.a. fik Sydkorea til at stramme deres love for voldtægt og fysisk vold mod børn.

“Miracle in Cell no. 7” (2013)

En rigtig sød fortælling om en pige og sin hjerneskadede far. Faderen bliver blandet i et mordsag, hvor han bliver beskyldt for at have dræbt en lille pige. Faderen bliver sat i fængsel og måtte derfor efterlade sin datter derhjemme alene. I fængslet møder han kriminelle, som faktiske ikke er så onde alligevel. De hjælper faderen og datteren med at mødes igen.

“The Classic” (2003)

En hjerteskærende men sød film, som fortæller en mor og en datters kærlighedshistorie i parallelle handlinger. En helt almindelig dag finder datteren nogle breve derhjemme, som tilhører sin mor. Med brevene kaster vi tilbage til moderens ungdom og følger med hendes uforglemmelige kærlighedshistorie, mens vi også i nutiden følger med i datterens cute kærlighedsliv.

Brug piletasterne ← → til at komme frem og tilbage

Spread the love