Chateaubriand

Chateaubriand
Skrevet af : GirlZonly

Chateaubriand – den ultimative scoremiddag!

Har du endelig vovet dig ud i at invitere ham den seje Mathias fra 2. G hjem til en hyggelig middag for at se, om du kan score ham? Eller er du allerede kæreste med ham og vil forkæle ham, fordi det er jeres årsdag eller valentinsdag? Så skal der stå chateaubriand på menuen.

Chateaubriand er den ultimative score- eller kærestemiddag. Og laver du den rigtigt, så skal Mathias nok blive lige så mør som bøffen.

Hvad er chateaubriand?

Chateaubriand er bøffer udskåret af det midterste stykke på en oksemørbrad. Og som du måske nok ved, så er oksemørbrad noget af det lækreste kød, du kan tænke dig.

Chateaubriand

(billede af chateaubriand lånt herfra)

Det er så også noget af det dyreste kød, du kan tænke dig, så du skal virkelige have spenderbukserne på. Men pyt! Han fortjener det. Ikke sandt?!

Sådan laver du chateaubriand

Du behøver ikke være en haj i et køkken for at lave en god chateaubriand. Bøfferne har du selvfølgelig købt pudset og klar hos slagteren eller i dagligvarebutikkens slagteriafdeling. Er der et stegetermometer til stede, vil det klart være en fordel.

Ingredienser til 2 personer

  • 2 stk. chateaubriand – også kaldet fransk bøf
  • Smør og olie til stegning – sådan ca. et par spiseskefuld af hver
  • Salt og peber

Sådan laver du chateaubriand

  1. Tænd ovnen på 200° C (180° varmluft).
  2. Sørg for, at bøfferne er tørre, du kan evt. duppe dem med et stykke køkkenrulle. Drys bøfferne med salt og peber.
  3. Varm smør og olie op i panden, og lad det stå, til det er bruset af. Brun nu begge bøffer på alle sider – også på kanten – så de får en indbydende farve. Det tager ca. 5 minutter.
  4. Læg kødet over i et ovnfast fad eller på en rist over en bradepande, sæt det i ovnen, og lad det stege, til centrumstemperaturen er 58-60°. Det måler du ved at stikke et stegetermometer ind i midten af kødet på dets tykkeste sted. Har du ikke et stegetermometer, skal du regne med at det tager ca. 15-20 minutter, og at saften, der kommer ud, når du stikker en gaffel forsigtigt i bøffen skal være klar rosafarvet.
  5. Tag bøfferne ud af ovnen, og lad dem hvile tildækket – ikke indpakket kun tildækket – i ca. 15 minutter.

Chateaubriand serveres traditionelt med bearnaisesauce. Er du en haj i et køkken, laver du den selvfølgelig selv, men ellers findes der produkter, der er mere eller mindre færdiglavede. Dem kan du købe i de fleste dagligvarebutikker.

Køber du et færdiglavet produkt, vil jeg klart anbefale et ”helt” færdiglavet produkt frem for pulver. De færdiglavede i glas, kartoner eller bøtter, smager meget mere ”realistisk” end pulverbearnaise. Og egentlig er de også nemmere at tilberede end pulver, da de jo blot skal varmes. De er så også en del dyrere pr. portion.

Foruden bearnaisesauce kan du servere pommes frites til. Dem kan du også købe på frost og varme i ovnen eller komme i en friturekoger, hvis I er i besiddelse af en sådan.

Se også nogle af mine andre opskrifter her.

Brug piletasterne ← → til at komme frem og tilbage

Summary
recipe image
Recipe Name
Chateaubriand
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Spread the love