Amerikanske pandekager

amerikanske pandekager
Skrevet af : girlzonly

Amerikanske pandekager – Skal du hygge en morgenstund med veninderne? Måske skal i lave et skoleprojekt sammen, eller måske skal I læse sammen, inden I skal op til en eksamen, så kan I godt trænge til lidt ekstra sukker til hjernen. Så hvorfor ikke lade op med en portion amerikanske pandekager?

Er du eller din mor i besiddelse af en pandekagebager, så er det selvfølgelig oplagt, at I låner den med ind på værelset, så I hurtigt kan komme i gang med at læse, øve, skrive eller hvad I nu skal, imens I bager.

amerikanske pandekager

Billeder af amerikanske pandekager udlånt af HurtigMums

Har du ikke mulighed for at få fat i pandekagebager, ja, så må du i gang med en pande. Du kan bruge en ganske almindelig pande – den kan der være flere pandekage på ad gangen – eller du kan bruge en lille pande, hvor der kun kan være en enkelt pandekage på, men hvor pandekagerne så til gengæld bliver fine runde.

Du kan evt. lave de amerikanske pandekager dagen før, så du ikke skal altid for tidligt op og i gang.

Amerikanske pandekager – opskrift

Når du har panden på plads, så er det bare at gå i gang med at røre dejen og stege den til lækre amerikanske pandekager.

Det skal du bruge til ca. 20 stk.

  • 275 g helt almindeligt hvedemel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 1 nip salt – de skal ikke smage af salt, men salt er med til at fremhæve de andre gode smage
  • 2 spsk. sukker
  • ½ l mælk
  • 10 dråber vaniljeekstrakt – du kan også bruge 1 strøget tsk. vaniljesukker i stedet
  • 2 æg
  • 50 g smør eller margarine

Sådan tilbereder du amerikanske pandekager

  1. Tag de kolde ingredienser ud af køleskabet ½ times tid inden, du går i gang, så de får stuetemperatur. Mål mælk op, så ikke al mælken bliver stuetemperatur, det kan få uheldige konsekvenser.
  2. Hæld mel, bagepulver, salt og sukker sammen i en skål og også vaniljesukker, hvis det er det, du har i stedet for vaniljeekstrakt.
  3. Pisk mælken i, slå æggene ud, og pisk også dem i.
  4. Smelt smørret på panden, og hæld det smeltede smør op i en lille kande.
  5. Hæld ca. ½ dl pandekagedej på den varme pande – evt. flere gange ½ dl, hvis der er plads til flere pandekager på panden. På en almindelige stegepande kan der være en 2-3 stykker. Steg pandekagerne et par minutter til de er faste, vend, og steg på den anden side i et par minutter.
  6. Læg pandekagerne over på en tallerken, kom lidt smeltet smør på panden, og gentag fra pkt. 5, til al dejen er brugt.

Hvad får man til amerikanske pandekager?

Amerikanske pandekager kan spises med samme tilbehør som ”almindelige” pandekager, men tit bliver de servereret med sirup. Herunder får du nogle flere forslag:

  • Nutella
  • Marmelade eller syltetøj – al slags
  • Is
  • Frisk frugt
  • Græsk yoghurt, skyr, cremefraiche eller lignende surmælksprodukt

Kan amerikanske pandekager fryses?

Skulle du mod forventning få lavet for mange amerikanske pandekager, så kan de faktisk fryses. Ned i en frysepose og ind i fryseren med dem. Så har du et lækkert mellemmåltid en anden dag.

God fornøjelse og velbekomme!

Brug piletasterne ← → til at komme frem og tilbage

Summary
recipe image
Recipe Name
Amerikanske pandekager
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Spread the love